Klokka går

Hans Rustad

Sanden er ved å renne ut av timeglasset for forhandlinger med Iran. Derfor bør det interasjonale samfunn gjøre en konstentrert innsats, sier tidligere Mossad-sjef Halevi. Men Halevi synes ikke innsatsen er helhjertet nok.

Det gjør at Israel står overfor valget om å stanse Iran militært. Halevy tror Israel vil leve opp til ansvaret. Det har ikke noe valg.

If upcoming international talks with Iran on thwarting its nuclear program do not quickly produce a breakthrough, there will be “nothing else left” but a resort to force, the former head of the Mossad, Efraim Halevy, told The Times of Israel in an interview on Sunday.

And it’s “tragic,” added Halevy, that “I don’t see any great effort being made” by the P5+1 group — the five UN Security Council permanent members and Germany – to prepare urgently and effectively for those talks.

The lights “should be burning through the night” to get a strategy together, he said. “The number one thing the world should be doing (on Iran) is investing enormous preparation into the P5+1 confrontation, because this is really the ‘Last Train to San Fernando’,” said Halevy, who also served as national security adviser and held senior ambassadorial positions. “I don’t detect any signs of this.”

‘Nothing left’ but force if next talks with Iran fail, warns ex-Mossad chief HalevyThere’s no more time for ‘let’s meet again in two or three months,’ he tells The Times of Israel
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.