Red.: Betaling for document.no?

Hans Rustad

Aftenposten kan idag fortelle at regionavisene til Schibsted skal fase inn betaling for sine digitale tjenester. Fallende papiropplag kan i lengden ikke betale for det som er gratis.

Document-redaksjonen har syslet med lignende tanker. Vi mener økonomisk uavhengighet er av fundamental betydning. Men da må det komme penger inn i systemet. Donasjoner eller frivillige abonnement bidrar med en drøye 30.000 i måneden. Men vi skulle gjerne vært over i en fastere ordning, som hadde et kommersielt potensial.

Lukking og betaling tiltaler ikke. Men finnes det andre mer fleksible løsninger?

Ett forslag går ut på å gi de betalende tilgang, mens ikke-betalere får en forsinkelse på noen timer. Dermed ville man appellere til de som har sans for document.no og ser verdien av at nettstedet får ben å gå på. Vi snakker om beskjedne summer, kanskje i størrelsesorden 50 kroner måneden. Sist uke hadde vi 36.000 unike lesere. Hvis 5 % valgte å betale ville vi ha en kontantstrøm på 90.000! dvs. et hopp på 300 %. Da snakker vi plutselig om penger. Et slikt beløp gir oss et helt annet handlingsrom. Folk må ha penger for å leve, og skal vi få tak i flinke folk må de ha noe igjen.

I det lange løp er det ikke bra for deltakelsen at ting er gratis. Vi ønsker at folk skal engasjere seg, og å gi document.no et økonomisk fundament er en begynnelse. Oppgavene bare vokser.

Når det er sagt: en stor takk til de trofaste som hver måned, eller ellers, overfører penger til document.no!

Fortell oss hva du mener! kontakt@document.no
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.