Kinesere offer for lovløshet i Roma

Hans Rustad

Tusenvis av kinesere protesterte onsdag mot økende lovløshet i Roma. Sist uke ble Zeng Zhou (31) og hans 6 måneder gamle datter skutt og drept av ransmenn.

Det brutale overfallet har vakt oppsikt. Kineserne sier det ikke er enestående. De sier de er ofre for en økende kriminalitet. Kinesere handler ofte i cash, og dagsomsetningen er en fristelse for voldsmenn.

To marokkanere er etterlyst for drapene.

Zeng Zhou, 31, and his six-month-old daughter were shot dead last Wednesday in a scuffle with two robbers who were after the cash takings from his bar and money exchange buisinesses for the day — around 3,000 euros (USD 3,838).

Overfall på kinesere vekker oppsikt i Asia (saken ble slått opp i Times of India). Man har da den konstellasjon at lovløshet som følge av innvandring og økonomisk krise, går ut over andre minoriteter, som utgjør et lett bytte. Det er ikke sikkert Kina vil sitte rolig å se på at kinesere overfalles og drepes i Europa. Slike hendelser har også en tendens til å moblisere nasjonalistiske følelser. I resten av verden ble de oppfattet som tegn på forfall og oppløsning i Europa. Gjelden er et symptom på et større forfall.

Tearful demonstrators held up white candles and flowers in the march to the scene of the crime, which was organised by the Chinese community.

“There is concern,” Marco Wong, head of the Associna community group, said at the protest in the immigrant-heavy Piazza Vittorio neighbourhood.

“There have been various incidents. Many of the transactions here are done in cash and that’s why the people here become natural targets,” Wong said.

Another community activist, Lucia King, said: “People are exasperated. Some people have been robbed or mugged six or seven times.”

A banner at the demonstration read: “No to violence, more security” and many people held up enlarged photographs of the victims.

Immigrants protest in Rome after Chinese killings

follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.