Stormet den britiske ambassade

Hans Rustad

En mobb stormet den britiske ambassaden i Teheran tirsdag, knuste vinduer, rev ned det britiske nasjonalsymbolet, satte fyr på ambassadebiler og hev dokumenter ut på gaten.

Stormingen var en reaksjon på at Storbritannia innførte full boikott av iransk bankvesen, også sentralbanken. Det er første gang Storbritannia går til full finansiell boikott av et annet land.

Det iranske parlamentet vedtok søndag at britisk ambassadepersonell skulle utvises. Ambassadøren har fått to uker på seg til å forlate landet.

Bakgrunnen for sanksjonene er en ny rapport fra FNs atomenergibyrå, IAEA, i Wien, som sa at Iran høyst sannsynlig har et program for utvikling av atomvåpen.

Iranian Protesters Storm British Diplomatic Compounds in Tehran
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.