34 koptere under etterforskning for Maspero-massakeren

Arild Nordby

Det er gått rundt én måned siden på massakren på koptere ved Maspero-bygget, der militærvogner 9. oktober kjørte over demonstranter, skjøt vilt rundt seg slik at 27 ble drept og over 200 såret.

I tiden etter massakren har det egyptiske militære blånektet for at de har gort noe feil, og skylder på «ekstremister» som visstnok infiltrerte demonstrasjonen. Stort sett har mainstream egyptisk massemedia støttet opp om de militæres versjon, de selvsamme media som 9.oktober ropte at kopterne hadde drept 3 soldater, og oppfordret muslimer til å væpne seg. Det var ingen soldater som døde den dagen.

Men, i tiden etter 9.oktober har man arrestert 34 koptere som nå sitter under lås og slå, og det blir rapportert om at de er underernært og ikke har tilgang på medisinske basaltjenester.

Den egyptiske revolusjonen ruller videre, dessverre ser det ut til å skje på kopternes bekostning.

http://www.asianews.it/news-en/Army-accused-of-Copts%E2%80%99-massacre-threatens-34-Copts-with-trial-23110.html
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.