Iran bak plot om å myrde saudi-ambassadør i USA

Hans Rustad

En iraner med tilknytning til Revolusjonsgardens Al Quds-styrke er arrestert i USA for å ha planlagt å drepe Saudi-Arabias ambassadør. En medsammensvoren befinner seg i Iran.

De forsøkte å gi jobben til et mexicansk narkotikakartell.

Iran har dermed lidd et enormt prestisjenederlag. Regimet mister en strategisk alliert i Syria, og dette er nesten en casus belli i øynene til sunni-regimene i regionen. Det sies at Saudi-Arabia gjerne ser at Israel og/eller USA ødelegger Irans mulighet til å fremstille en atombombe, og det kan være at et slikt angrep har rykket nærmere.
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.