Svensk politi skal lære arabisk og muslimsk tro og kultur

Rubb

Politiet i den multikulturelle bydelen Rosengård i Malmø, skal i løpet av høsten på kurs for å lære om muslimsk tro og kultur. Utdanningen skal gi politiet kunnskap om islam, og hvordan dette kan påvirke yrkesrollen deres.

Under hösten kommer Rickard Lagervall, islamolog vid Lunds universitet och Halmstad högskola, utbilda Rosengårds poliser i muslimsk tro och kultur. Utbildningen arrangeras av Medborgarskolan.

Rosengårds poliskår, som är uppdelade i fyra team, kommer under hösten kommer få en introduktion och ett kurstillfälle om Muslimsk tro och kultur. Rickard Lagervall, doktorand på Centrum för Teologi och Religionsvetenskap, ansvarar för utbildningen som arrangeras genom Medborgarskolan i Malmö. Utbildningen kommer ge poliserna bra kunskaper om islam och hur det kan påverka dem i sin yrkesroll i olika situationer.

Tidligere i høst kom det også frem at Rosengårdspolitiet også skal på kurs for  å lære arabisk. Det er snakk om fraser de har bruk for i sin daglige jobb. Kursene er frivillig og på fritiden. 45 politimenn deltar i kursingen. Politiet ønsker å møte beboerne i Rosengård på en mer verdig måte.

MALMÖ. Polisen ska bli bättre på att förstå och kommunicera med invånarna i Rosengård. I höst sätter poliserna sig bakom skolbänken på nytt för att bland annat lära sig arabiska.

——————————

Kursen är frivillig och sker på polisernas fritid men redan har 45 personer anmält sig till utbildningen.

Enligt Bengt Hersler, närpolischef i Rosengård, är det poliserna själva som föreslagit kursen.

– Det finns många duktiga poliser som arbetar här och har önskat denna utbildning. Det är deras höga ambitionsnivå som gjort att kursen blivit av.

Artighets- och hälsningsfraser samt polistermer står på schemat. Från polisens håll är man framförallt intresserad av att öppna upp en kommunikation mellan polisen och Rosengårds invånare.

– Det handlar om att möta invånare på ett värdigare och lite hövligare sätt. Det är ett problem om man inte kan prata med varandra. Det är viktigt att öka kunskapen för att bli bättre poliser och kunna arbeta på ett effektivare sätt, säger Bengt Hersler som själv kommer delta i språkkursen

 

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/medborgarskolan/pressrelease/view/muslimsk-tro-och-kultur-utbildning-foer-polisen-679074

http://www.skanskan.se/article/20110905/MALMO/709049824/1004/-/sprakkurs-i-arabiska-ska-ge-battre-poliser 

 
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.