Prester forsøkte å hjelpe Eichmann

Hans Rustad

Kirkeledere i Østerrike og Vest-Tyskland forsøkte å hjelpe Adolf Eichmann etter at han var pågrepet og ført til Israel. Det var familien som sto bak for å få ham dømt av en internasjonal domstol, ikke en israelsk, viser papirer der Spiegel har fått tilgang til.

Beskrivelsen av Eicmann som «grunnleggende anstendig» og «snill», gjør seg svært dårlig i ettertid.

According to the German paper, church leader Wilhelm Mensing-Braun – the Superintendent of the Protestant Church for Upper Austria – described Eichmann as «fundamentally decent,» «kind-hearted,» and characterized by «great helpfulness,» in a letter to the foreign affairs department of the Evangelical Church in Germany. The letter was sent right before Eichmann was to go on trial in Jerusalem for his part in the the murder of six million Jews during the Holocaust.
..
Bishop Hermann Kunst, the representative of the Evangelical Church at the West German government, sent the letter to the West German foreign ministry with the note that the assessment was «at least interesting,» Der Spiegel reported. That means that not only an Austrian church official, but a German one as well, effectively lobbied on behalf of Eichmann, the paper said.

Church officials asked West Germany to help Eichmann in 1960
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.