Kommentarfeltet og veien videre

Nina Hjerpset-Østlie

Norge står samlet i sjokk og sorg etter terrorangrepet som etterlot minst 93 drepte. Spørsmålene om hvordan dette kunne skje, og hvorfor terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik ikke ble oppdaget er mange.

Våre tanker går først og fremst til de som er direkte rammet og deres pårørende. Når vi likevel ikke har kunnet stanse opp og ta det ufattelige inn over oss, skyldes det at norsk presse har vært raske til å peke på oss ifb med Breivik, og pågangen fra hjemlig og internasjonal presse er og har vært stor. Det eksisterer også et visst trusselbilde som følge av pressens uthevelse av document som et slags arnested for Breivik. Dette er en feilaktig fremstilling, som ikke desto mindre har avstedkommet store mengder hatpost og trusler.

Samtlige innsendte innlegg og e-poster som inneholder trusler og øvrig hatpost vil bli oversendt til politiet i løpet av de nærmeste dagene.

Vi har av flere grunner valgt å stenge kommentarfeltet inntil videre. Nasjonen befinner seg i en meget alvorlig situasjon, og alle er dypt rystet. Dette passer svært dårlig med de stemningssvingningene som ofte preger nettdebatter. Folk har svært forskjellige utgangspunkt, og innlegg kan lett få en form som oppleves som provoserende. Dette er ikke en tid for provokasjoner. Vi forstår at mange har mye på hjertet i denne vanskelige tiden, men vi har dessverre ikke ressurser til å håndtere kommentarfeltet i tillegg til de andre oppgavene vi står overfor. Vi trenger tid til å områ oss, for så å gjennomgå og utarbeide retningen for både document som sådan og kommentarfunksjonen.

Den grusomme tragedien som har rammet landet vårt kaller oss alle til sorg, ettertanke og refleksjon.
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.