Nytt

Mannen som fremfor noen taler om den multikulturelle berikelsen, og om hvilket handicap barn får ved å ikke vokse opp i et multikulturelt fellesskap, har vært påfallende stille om overfallsvoldtekter og drap som følger i det multikulturelle samfunnets spor. Ja, det er utenriksminister og leder av Arbeiderpartiets integreringsutvalg det siktes til, Jonas Gahr Støre.

Onsdag 22.juni skal han ikke tie stille. Da er det atter tid for å kaste glans over den lovprisede multikulturen. Det er  Cricket Mela 2011 på Ekebergsletta, og som man kan se på navnene på reklameplakaten under, så ser dette ut til å være et helpakistansk arrangement, med unntak av mannen som skal åpne begivenheten. Han heter Jonas Gahr Støre.

Bildet av plakaten tok jeg på Furuset, og pakistanske unger samlet seg rundt meg mens jeg fotograferte. «Skal du dit?» spurte de. «Nei.» sa jeg. Så kom det:» Det er cricket for oss pakistanere. Vi skal dit med familiene våre.»