Asylsøkere selger dop, selvom 1500 utlendinger er pågrepet for narkosalg de siste to årene. Politiet jobber i kraftig motstrøm.

Selv om politiet har pågrepet nærmere 1500 utlendinger for narkosalg de to siste årene, er det «business as usual» langs Akerselva. Nå vurderer politiledelsen å droppe den ressurskrevend narkojakten blant asylsøkere.

Oslo politidistrikt har planlagt en ny strategi på grunn av en krevende og frustrerende arbeidsituasjon.

«Oslo politidistrikt vurderer å legge om strategien fra straffesakssporet for de utenlandske selgerne til forvaltningssporet i håp om å få de raskt ut. Det blir opprettet en «verstingliste» for de 20 mest aktive utenlandske selgerne med hovedvekt på retur.», står det. Samtidig som narkojakten skal trappes ned, skal det satses på mer synlig, uniformert politi i området.

Under illustrasjonsbildet til artikkelen kan man lese hvor lite kontroll norske myndigheter har over det som skjer. Asylsøkerne kommer fra mottak over hele landet.

De afrikanske asylsøkerne som driver med dopsalg i sentrum og langs Akerselva, er offisielt bosatt på mottak over hele landet.

Det er Thomas Oslen som har skrevet artikkelen som sto i Aften 15.juni 2011. Den var ikke på nett i skrivende stund, men kan dukke opp hos http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article4148237.ece

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂