Gjesteskribent

For tænkende mennesker står det i dag klart, at indførelsen af den fælles mønt var en samvittighedsløs politisk beslutning, truffet af politikere, for hvem ideologien var vigtigere end almindelig økonomisk fornuft.
De sydeuropæiske lande vil falde ét efter ét i 2012 eller senest i 2013, spår administrerende direktør i Maj Invest Jeppe Christiansen. Hør hvorfor:

“En række sydeuropæiske lande er ganske enkelt fallit, fordi de har meldt sig ind i en eurozone, som domineres af den stærke tyske økonomi og samtidig har levet over evne. De sydeuropæiske lande har hverken konkurrenceevne eller finansiel disciplin, som berettiger til dette medlemskab. Landene kan ganske enkelt ikke leve op til de krav, som medlemskab af en stærk euro stiller”.

Det betyder på godt dansk, at beslutningen om at indføre den fælles mønt har været en af de mest uansvarlige truffet af europæiske politikere. Det er ganske godt gået, deres generalieblad i øvrigt taget i betragtning. Statsbankerotterne vil have som konsekvens, at store dele af Sydeuropa må gennemgå en lang og smertefuld periode, før de har genvundet tilstrækkelig konkurrenceevne.

Jeppe Christiansen siger også:

“I første omgang kan man sagtens forestille sig, at EU og IMF bevilliger flere redningspakker til de pågældende lande og på den vis udskyder smerten. Til sidst (2012-2013) vil dette ikke længere være håndterbart, og flere af landene vil gå i statsbankerot. Det vil påvirke væksten i Europa negativt, det vil destabilisere eurosamarbejdet, og det vil svække euroen kraftigt. Det vil give en chokbølge i det meste af Europa, selvom mange åbent taler om statsbankerot”.

Værsgo og spis.
Danske politikere?

Jeg har ikke hørt andet fra de fire gamle partier herhjemme, end at Danmark hellere i går end i morgen bør tilslutte sig euroen. Lars Barfoed var ude i marts måned, og man kan sikkert finde lovprisninger af nyere dato.

Må man sagtmodigt have lov til at spørge, hvad der foregår, at man kan ville noget så vanvittigt? Hvilke logiske overvejelser gør en politiker som Lars Barfoed, inden han udtaler sig om dette spørgsmål?
Sandheden er nok den, at han ikke gør sig nogen overvejelser overhovedet. Lars Barfoed og konsorter har ikke til huse på Christiansborg for at tænke. Vore politikere er på Borgen for at plapre op om alle de syner, de har fået serveret af deres ligesindede i Bruxelles.

Hybris har de begået mange gange. Nemesis vil ramme dem blytungt.

Opprinnelig i Jyllands-Postens blogg 9. juni. Document takker Morten Uhrskov Jensen for tillatelse til republisering.