Nytt

Frps Mazyar Keshvari finner det merkelig at organisasjoner som ellers reagerer på rasisme, er tause når det gjelder jødehetsen i Oslo-skolene.

Denne uken la Oslo kommune frem en rapport som viser at halvparten av elevene har hørt negativ omtale av jøder, og at ordet jøde brukes som skjellsord. Hele 33 prosent av jødiske elever forteller om negative hendelser.

Organisasjonene som vanligvis er på banen med en gang det avdekkes rasisme, er tause.

– Når den norske stat er med på å finansiere organisasjoner som Antirasistisk senter, SOS-rasisme og andre, så må det forventes at de står på mot antirasisme også når det gjelder jøder, sier Keshvari til VG Nett.

Han er oppgitt over det han mener er forskjellsbehandling av muslimer og jøder.

– Muslimhets ville vekket reaksjoner

– Dersom dette hadde vært muslimske ord og barn som hadde blitt hetset, så hadde regjeringen rast, og vi hadde fått en kjempedebatt som hadde holdt på i ukesvis. Men nå hører vi ingenting, sier Keshvari.

KrF-leder Knut Arild Hareide mener kunnskapsminister Kristin Halvorsen burde kommentert undersøkelsen.

Keshvari minner om at Halvorsen var raskt på banen da Ali Farah ikke ble kjørt av ambulansen i Sofienbergparken.

– Jeg er veldig skuffet over Kristin Halvorsen. Hun burde vise like stor entusiasme i denne saken som hun gjorde i Ali Farah-saken. Der var hun jo ute i flere medier og dømte en person, som nå er frikjent av flere rettsinstanser, sier Keshvari.

Skuffet over Kristin Halvorsen etter jødehetsrapport