Det har vært flere episoder i ungdomsmiljøet på Stovner og Vestli denne våren. For to uker siden ble en person knivstukket på Tokerud skole.

I forkant av episoden hadde det vært mye murring i ungdomsmiljøet. Nå blir foreldrene til 15 forskjellige ungdommer kalt inn til møte hos politiet. Håpet er å roe ned stemningen som i øyeblikket er rimelig amper.

Tiltakene mot foreldrene omhandler noe som burde vært startet når barna var små. Politiet skal hjelpe foreldrene med å sette grenser. Når ungdommene er så grenseløse at «murring» ender i knivstikking, så sier de seg selv at det må omfattende arbeid til for  å få disse ungdommene på rett kjøl. Grenser er noe barn skal vokse opp med, ikke få det presentert i 15 års alderen.

-Vi vil hjelpe foreldrene med å sette grenser. Slik vi ser det, er ungdommene såpass unge at det ikke dreier seg om gjenger, sier Einarsen.

Han sier at denne typen murring ofte er starten på et nytt gjengmiljø. Det har kun vært små slåsskamper, og mindre alvorlige episoder, men politiet vet at dette fort kan eskalere.

Det er på sin plass å minne politiet om at ungdommer også regelmessig utøver hærverk på T-banens linje 5 med jevnlige forsinkelser som resultat.

Artikkelen står i Akers Avis 27.mai og er skrevet av kf. Jeg antar at det er initialene til Kenneth Fossheim.  Den er ikke å finne på nett.

http://www.lokalavisen.no/nyheter/ungdom-herjer-pa-t-banen-1.6250643