Nytt

I overkant av hundre personer demonstrerte lørdag mot prosjektering og bygging av en ny, stor moské midt i Gøteborg. Ytterligere seks, syv hundre fra den politiske venstresiden demonstrerte aggressivt til støtte for moskeen. Demonstrasjonene og urolighetene pågikk over seks timer lørdag, og hadde etter hvert preg av svartkledde og delvis maskerte venstreekstremister som fysisk gikk til angrep både på politi og de som demonstrerte mot mosképrosjektet.

Etter planen skal en ny, stor moské bygges i utkanten av idylliske Keillers park midt i Gøteborg, ved Rambergsstaden. Dette gir betydelig og økende politisk og sosial dissonans i det sørlige Sverige, som går mot en metningspunkt i forhold til alt annet enn vellykket integrering av innvandrere under islams merke. Politisk polarisering og bråk følger med, og nå øker spenningene i byer som Malmø og Gøteborg. 35 personer ble pågrepet av politiet etter demonstrasjonene i Gøteborg lørdag. Fire ble holdt i arrest, i følge Gøteborgposten.

Ulf Nilsson, talsmann for organisasjonen «Gøteborg mot rasisme», sa til Gøteborgposten lørdag at det var en utbrytergruppe, såkalte «autonome» — som var mest voldelige. Det var disse maskerte og svartkledde gruppene som først og fremst angrep dem som demonstrerte mot moskebyggingen. Men nå er slike voldelige, svartkledde fenomen en integrert del av demonstrasjoner både i Sverige, Norge og Storbritannia. Siden man så innbitt synes å fronte saker i favør av islamistiske krefter, og slepe på svartkledde og maskerte elementer stadig under vignetten «antirasisme», bekreftes likevel et ideologisk slektskap til den totalitære familien. En kan naturlig nok spørre seg om opphav og organisasjonsstrukturer i et totalitært, venstreekstremistisk landskap som på sin side nå bærer i seg stadig sterkere fascistiske islett. Så mye mer enn såkalte høyreekstremister er i nærheten av å oppvise, selv om de også kan være rabiate nok i møte med den sosiale trykk-kokeren som nå manifesterer seg i muslimske gettoer i byer som Malmø, Gøteborg og stadig mer i Groruddalen i Oslo. Senest natt til søndag var det nok en bilbrann i Gøteborg. SOS Rasisme i Norge sliter fortsatt med etterdønningene etter underslag av millionbeløp, og har nå lagt flere administrative rutiner under vignetten «Tjen folket.»

Norske medier har kollektivt valgt bort nyheten om demonstrasjonen og uroen i Gøteborg lørdag. Nordmenn med tiltagende sans for internasjonale nyhetssurf kunne følgelig lese om dette i svenske og israelske media søndag. Nyhetsbyrået Associated Press (AP) sendte ut en melding om bråket i Gøteborg kl. 18.08 lørdag. Denne type politisk fortregning av nyhetsstoff i våre hjemlige medier er et tiltagende fenomen i sentraliserte og sterkt statssubsidierte norske medier. Det er vanskelig å spore, da det ikke er lett å vise til hva som stadig velges bort. Sikkert er det at fenomenet stadig øker kløften mellom mediekonsumenter som ikke er dummere enn at de rett og slett velger bort sentrale, norske medier og finner frem til alternative kanaler for nyheter og aktualiteter.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.632699-fyra-gripna-vid-moskeprotest
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4071828,00.html