Nytt

I dag var jeg på tur i de sørøstlige deler av Oslo. Det falt naturlig å ta en titt innom noen av boligområdene her.  Holmlia og Klemetsrud er områder som er kjent for mye av de samme problemene som finnes i Groruddalen. Jeg tok en tur innom Mortensrud, et sted som ligger rett nord for Klemetsrud, og det var lett å se at dette området ligner på deler av Groruddalen. Det er kort fortalt en drabantby med høy andel fremmedkulturelle, og det synes godt.

Jeg syklet forbi en gammel og pen bondegård. Det var Mortensrud gård, en gammel gård som ikke lenger er i drift. Det var en ting jeg reagerte på her, og det var noen Røde Kors/Røde Halvmåne symboler. På veggen hang både det røde korset og den røde halvmånen. (Som ikke er noen halvmåne.) Hvordan Røde Kors praktiserer bruken av symbolene sine vet jeg ikke, men i Norge og Europa er jeg vant med å se et rødt kors. Det sto også et skilt her som fortalte at stedet er et ressursenter drevet av Oslo Røde Kors.

Vel hjemme tok jeg en titt på Røde kors’ hjemmeside, og der er det et rødt kors som brukes til symbol. Jeg tok en rask titt rundt på hjemmesiden, men fant ingen røde måner.

http://lokal.rodekors.no/distrikt_hjemmesider/oslo/arbeid_med_barn_og_unge/ressurssentrene/mortensrud_rode_kors_ressurssenter/

http://www.rodekors.no/

Mortensrud gård leies av Røde kors og brukes til kvinnekafè. Den Røde halvmånen kan kanskje stå som et symbol for at vi må tilpasse oss Det Nye Norge? Det muslimske nærværet blir stadig synlig på flere måter enn kleskoder.