Kun fire dager etter at Frankrike vedtok forbudet mot burka og niqab, gikk to niqabkledde, franske muslimske kvinner — støttet av den muslimske millionæren Rachid Nekkaz — den 15. april til en sivil ulydighetsaksjon, da de tre satte seg ned ved et kafébord hos Fouquet’s langs den parisiske hovedgaten Champs-Elysées, samme sted hvor Nicolas Sarkozy feiret seieren ved presidentvalget i 2007. Nekkaz er leder for organisasjonen Touche pas à ma Constitution (det betyr vel omtrent «fingrene vekk fra konstitusjonen min»), som insisterer på kvinners rett til å iføre seg de skrekkelige plaggene, og sannsynligvis er villig til å betale eventuelle bøter i den forbindelse. Polititjenestemenn kom etterhvert til stedet, og de tre forlot etablissementet kort tid etterpå. Politiet unnlot imidlertid å bøtelegge de to kvinnene, hvilket kan tyde på at franske myndigheter ikke allerede fra starten av kjører den samme harde linjen som de i sin tid gjorde da man iverksatte forbudet mot slør i skolen, hvilket bare møtte få protester — trolig takket være denne fastheten.

Le Nouvel Observateur: Deux femmes en niqab à la terrasse du Fouquet’s