En nær alliert og personlig venn av Labour-leder Ed Miliband, lord Maurice Glasman, anklager Labour for å ha løyet om innvandringen til landet og sier at partiet har hatt en fiendtlig holdning til Storbritannias arbeiderklasse. – De foregående Labour-regjeringene brukte masseinnvandringen til å kontrollere lønnsnivået, skriver Glasman i en artikkel for magasinet Progress, og legger til at partiet løy til innbyggerne om omfanget av innvandringen, noe som har forårsaket et massivt tap av tillit.

I løpet av sine 13 år ved makten slapp Labour hele 2.2 millioner innvandrere inn i landet. Glasman, som har skrevet taler for Ed Miliband ble forfremmet til Overhuset av Labour-lederen og blir benevnt som Labours de facto stabssjef, retter flengende kritikk mot Labours innvandringspolitikk:

– Bak innvandringen ligger en idè om at mennesker burde reise verden rundt for å finne bedre betalte arbeidsplasser, ofte med det til følge at det underminerer den eksisterende arbeidsstyrken, og på et eller annet vis klarte vi i Labour å ende på standpunktet om at dette var en god ting.

– Dette underminerer åpenbart solidaritet, relasjoner og i den skalaen det har foregått i England, kan det underminere politikkens muligheter fullstendig.

I tillegg kritiserte Glasman, som leder ved London Metropolitan Universitys program for statsborgerskap, Labour for fiendtlighet mot landets arbeiderklasse: – På mange måter har Labour sett på arbeiderklassen som et hinder mot fremskritt. Deres [Labours] dedikasjon til forskjellige sivilie rettigheter og antirasisme har ofte betydd at velgere fra arbeiderklassen ble sett på som rasistiske, endringsuvillige, homofobe og generelt reaksjonære.

‘So in many ways you had a terrible situation where a Labour government was hostile to the English working class.’

Lord Glasman has also argued for Labour to take a more patriotic stance, opposing the sale of the ports of Dover to the French as ‘lunacy’.

He said: ‘I would like to see Ed on the white cliffs saying, “This is forever England”.’

Tory MP Michael Ellis said: ‘What we want to know is: will Ed Miliband admit that the Labour government he was a part of lied to the country?

‘It’s time for Ed Miliband to apologise for Labour’s record on immigration.’

Mr Miliband has denied that Labour let in too many immigrants during its time in government.

A source close to the Labour leader tried to play down the significance of the peer’s remarks. He said: ‘Maurice Glasman is a mate of Ed’s but he is not his guru on this or any other issue.’

Daily Mail: Miliband ally attacks Labour migration ‘lies’ over 2.2m they let in Britain