– Selvsagt er svenskene islamofober, ellers hadde jeg jo ikke vært her, sier hatpredikanten Bilal Philips. Philips er innbudt av foreningen TUFF (Troende Unge Framtidige Forbilder) og får tale for et kjønnssegregrert publikum i Kortedala kommunes lokaler i Sverige. Den kanadiske islamisten, som mener at menn har rett til å slå sine koner, at homofili bør straffes med døden og at svenske muslimer bare kan undervise muslimske elever, talte for et kvinnelig publikum i går, i dag preker han for muslimske menn.

Stemningen utenfor kommunens lokaler er truende, innenfor sensureres spørsmål, skriver Expressens utsendte journalist. Det er forbudt med mobiltelefoner, fotografering, lydinnspilning og filminnspilning under Philips foredrag:

– Inga mobiltelefoner, inga fotografier, ingen inspelning, ingen filmning, förklarar mötesarrangören Amanj Aziz när GT slutligen får komma in på mötet.

Trots att Kortedala torg är en allmän plats där alla människor får fotografera blir GT:s fotograf stoppad när han ska fotografera utanför Kortedala Forum där TUFFs konferens äger rum.
– Visa mig dina bilder, du har ingen rätt att fotografera här, säger en av arrangörerna.

Halvmåne

Flera av hans medarrangörer ansluter och ställer sig i en halvmåne kring mig och fotografen Jan Wiridén. Stämning är hätsk. Vi blir överösta med uppmaningar om vad vi får och inte får göra, och peppras med frågor kring vad vi gör på arrangemanget.

– Jag vill lyssna på Bilal Philips, förklarar jag.

Men det er vanskelig for den kvinnelige journalisten å komme inn. Til sist slipper hun inn i de kommuneeide lokalene, men ikke den mannlige pressefotografen. Journalisten bemerker at til tross for at Philips er invitert til Göteborg for å snakke om hvordan svenske muslimer skal bekjempe islamofobi, virker Amanj Aziz og hans medarrangører slett ikke glade for pressens oppmerksomhet:

Så fort funktionärerna, som bär neongula västar utanpå sina kläder, ser mig plocka upp min mobiltelefon får jag flera klappar på vardera axeln.

– Inga mobiltelefoner här inne! Och du får inte fotografera. Eller spela in ljud.

Får jag anteckna, då?

– Nej, inga anteckningar!

Jag måste väl få anteckna vad mister Philips säger?

– Ja, jo, du får anteckna, förresten.

Men når journalisten observerer de øvrige konferansedeltagerne – unge kvinner med fargeglad hijab og noen få i ansiktstildekkende niqab – blir hun klar over at de fleste av dem har fått med seg mobiltelefonen sin inn og bla bruker den til å sende tekstmeldinger eller å spille. Kvinnen som ga journalisten tilsnakk for hennes medbrakte mobiltelefon, plukker selv opp en iPhone og begynner å spille under foredraget.

– Tydeligvis gjaldt mobilforbudet bare for meg, skriver Expressens journalist, som mot slutten av konferansen sender inn tre spørsmål til Philips. Bare ett blir lest opp. Møtelederen gjør oppmerksom på at det ikke vil bli svart på spørsmål som ikke handler om islamofobi. Journalisten får derfor ikke vite hva som er verst av homofobi og islamofobi. Hun får heller ikke svar på hvorvidt mennesker er like overfor gud:

Jag har en besk smak i munnen när jag går från konferensen. Både mina, och flera av de andra kvinnornas frågor censurerades.

Dessutom har Philips förklarat för mötesdeltagarna att de inte kan arbeta som lärare i Sverige.
Bara muslimska barn

– Ni får bara undervisa muslimska barn. Pojkar får ni dessutom bara undervisa fram tills dess att de kommer in i puberteten, säger Bilal Philips.

När han fick frågan om huruvida Sverige är ett land med utbredd islamofobi skrattar han högt.
– Självklart är svenskarna islamofober. Annars skulle jag ju inte ha varit här, säger Bilal Philips.

Philips, som er nektet innreise i flere vestlige land pga sine hatefulle prekener, var invitert som taler på den ekstremistiske organisasjonen islam.nets såkalte fredskonferanse i Oslo i 2010.

Expressen: En hotfull stämning – och censur

Via Snaphanen