Den siste uken har flere aviser skrevet om masseslagsmål på Holmlia og Vestli. De fleste involverte skal ha innvandrerbakgrunn. Akers Avis har 15. april en liten artikkel om et gjengoppgjør som fant sted på Furuset. Den lille artikkelen forteller kortfattet mye av historien bak ihvertfall to av oppgjørene som har funnet sted i Oslo iløpet av den siste uken.

?Natt til mandag ble en bil med tre personer angrepet av en stor gjeng ved Furuset skole. Politiet bekrefter at dette var tilløpet til et gjengoppgjør, og at det har sammenheng med hendelsene som fant sted på Holmlia tidligere i uka.

Politiet var i nærheten og grep inn. Selvom gjengen rakk å gå løs på bilen, omtaler politiet hendelsen som et tilløp til gjengoppgjør.

Gjengen gikk til verks mot bilen med balltrær og andre slagvåpen, men politiet befant seg i nærheten og fikk brutt opp det som var i ferd med å utarte til et oppgjør.

Politiet og deler av lokalbefolkningen som lever i Furusetområdet, tilkjennegir forskjellige oppfatninger av virkeligheten på stedet:

Oslo-politiet er ikke glad i begrepet «gjenger», og de tror ikke det dreier seg om oppblomstringen av et nytt gjengmiljø.

Jasmina som ble ranet i vinter uttalte til samme avis:

– Stedet var mye roligere da vi flyttet hit for noen år siden. Nå er gjengene over at, sukker hun.

Torsdag fortsatte det med bråk mellom ungdomsgjenger på Vestli. En ble sendt til legevakta pga personskade. Aftenposten opplyste om at det er i hovedsak ungdommer med innvandrerbakgrunn. Akers Avis forteller oss at det er jentegjenger som er involvert i disse harde oppgjørene.

Den siste uka har det pågått en krangel mellom to jentegjenger, opplyser politiet. Disse skal være i 15-årsalderen, og sist helg knakk ei jenta nesa etter en slåsskamp.

http://www.groruddalen.no/tilloep-til-gjengoppgjoer-paa-furuset.4907886-77747.html

http://www.groruddalen.no/en-sendt-til-legevakt-etter-ungdomsbraak-paa-vestli.4911024-77747.html

http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article4094308.ece

http://?www.groruddalen.no/overfalt-og-ranet.4887159-77747.html?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂