Under et møte i Oslo om kulturministerens «idrettsløft» på tirsdag, drøftet man behovet for nye idrettsanlegg i Norges hovedstad. I den forbindelse uttalte lederen for Furuset Allidrett IF Vidar H. Noreng at man må tenke helt nytt for å få med seg folk som ikke er etnisk norske i idretten:

Nye haller må kanskje ha egne bønnerom som kan brukes i en treningssituasjon eller andre sammenhenger. Vi vet at muslimske jenter må ha egne garderober. Vi må få øynene opp for at unge som i dag søker seg til idretten, har med seg en helt annen kulturbakgrunn enn det vi har vært vant til. Da er det kanskje ikke så vanskelig å skjønne at vi må tilpasse oss den nye tida.

Et utspill som dette må være en skuffelse for den som måtte sette sin lit til at arenaer som idretten kan være integreringsfremmende. De gleder og sorger og nære vennskap som stiftes under uaffektert fysisk utfoldelse, skaper ofte sterke bånd mellom personer med vidt forskjellig bakgrunn. Tiltak som det foreslåtte vil ikke integrere muslimer i norsk kultur, men islamisere den norske kulturen (som vil fortsette å leve sitt eget liv på andre steder). Og de muslimer som måtte verdsette det aldri så lille fristedet fra Koranen som idrettsbanen har vært, må bare innse at den kanskje en dag innhenter dem i garderoben også.

At det skulle komme dithen, og at det fortsatt gjøres gode miner til så slett spill, er intet mindre enn forstemmende.

Dagsavisen: – Må ha anlegg tilpasset det nye Norge

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂