Samme natt som Østre Porsgrunn kirke brant, ble det knust ruter i den katolske kirken 700 meter unna, og gjort brannforsøk utenfor Borgestad kirke som ligger seks kilometer unna.

Vaktmester i den katolske kirke, Binh Nguyen, tror ikke det var tilfeldig at det skjedde så mye på en natt innenfor en så liten radius.

– Det ser ut til at det har vært kastet en stein gjennom ruta, i hvert fall i menighetssalen, sier Nguyen til Varden.
– Tror du dette har en sammenheng med brannen i Østre kirke?
– Ja! Jeg tror ikke det er tilfeldig at det skjedde så mye i natt, sier han.

Men politiet ser ingen sammenheng. De kunne svart at det er for tidlig å dra noen konklusjon, i stedet får deres uttalelse en uheldig bagatelliserende virkning.

– Så langt ser politiet ingen sammenheng mellom brannen i Østre kirke i Porsgrunn og tøystykkene som er påtent ved Borgestad kirke i Skien, skriver politiadvokat Jon Harlad Borgen i en pressemelding klokken 14.00.

Politiets teknikere har undersøkt stedet ved Borgestad kirke.

– I og med at de omtalte benkene sto et lite stykke fra veggen og kirken er bygget i stein, vurderer politiet ikke dette som noe helhjertet forsøk på å tenne på Borgestad kirke. Det ser mer ut som en rampestrek, skriver politiadvokaten.

Det er fortsatt for tidlig for politiet å si noe om brannårsaken, og etterforskningen er fortsatt åpen.

Det er hårreisende at politiet sier forsøket på å tenne på benkene ikke var helhjertet. Det må være altfor tidlig i etterforskningen, og det er nærmest uforståelig når det har skjedd en alvorlig kirkebrann noen kilometer unna.

Høyst sannsynlig ble Østre Porsgrunn kirke brent ned.

Ruter knust i katolske kirken
To ruter ble natt til lørdag knust i den katolske kirken i Porsgrunn

Nok et kirkeangrep i natt