Få minutter før hun skulle i ringen for å kjempe om sin tredje VM-tittel i boksing sist fredag, ble den tyske, libanesiskfødte kvinnen Rola El-Halabi (26) skutt i hånden, kneet og føttene av adoptivfaren Roy El-Halabi. Bakgrunnen for ugjerningen var at Rola hadde valgt å ikke lenger skjule relasjonen til sin kjæreste, som aldri var blitt akseptert av familien hennes.

Mens løgnen, fortielsen og hykleriet hadde vært helt greit å leve med for El-Halabi, ble sannheten om datterens uavhengighet og åpenheten om de to unges kjærlighet for mye å svelge for ham. Mens han skjøt mot datteren skrek han: «Du har ødelagt livet mitt!»

Rola forteller til Bild at hun pleide å snakke med faren om nesten alt, men at temaet gutter var tabu. Som muslimsk kvinne hadde hun å rette seg etter familieoverhodets kontrollbehov.

Det eneste faren hittil har lyktes i å kontrollere, er boksekarrieren som skadene tvinger Rola til å oppgi. Selv risikerer han ti års fengsel, og må i så fall delegere vaktholdet over datterens ærbarhet til noen andre.

Enkelte norske medier har nevnt at faren var på kant med eller ikke likte datterens kjæreste (selv om motivet som helst fremheves er at stoltheten hans var krenket fordi han ikke lenger var manageren hennes). Men på den måten unnlater man å si at faren ikke mislikte den unge mannen av konkrete årsaker: Han ville ha mislikt enhver ung mann som skamløst pleiet galant omgang med datteren inntil han selv ville gi sitt samtykke til giftermål.

Og den virkeligheten er minst like tung å fordøye for norsk offentlighet, som kjæresteriet er for muslimske fedre.