Det nederlandske parlamentsmedlemmet Geert Wilders planlegger en oppfølger til den omstridte dokumentaren «Fitna» i 2012. Tema for «Fitna 2» skal være livet til profeten Muhammed:

In 2008, Dutch MP Geert Wilders released the 17-minute documentary Fitna, which demonstrates how the Koran encourages acts of terrorism, anti-Semitism, violence against women, homosexuals and infidels.

Today, Mr. Wilders announced that next year he will release Fitna 2. The topic of this new documentary will be the figure of the Islamic prophet Muhammad. Mr. Wilders wants to expose the barbaric, murderous behaviour and mental sanity of Muhammad, the man whom one and a half billion Muslims around the world regard as a holy prophet and example to be followed.

I en pressemelding fra Frihetspartiet (PVV) heter det at Wilders ønsker å uttrykke støtte til de «modige menn og kvinner som har forlatt islam og, i henhold til islamsk lov, fortjener dødsstraff. – Disse menneskene er helter. De fortjener vår støtte, sier Wilders.

Filmen Fitna fra 2008 førte blant annet til at Labour-regjeringen erklærte Wilders – som var invitert til landet av britiske parlamentsmedlemmer – for en sikkerhetstrussel og dermed uønsket i Storbritannia, og i strid med normal EU-skikk ble det nederlandske parlamentsmedlemmet pågrepet ved ankomst på Heathrow flyplass, fratatt passet og returnert til Amsterdam umiddelbart. Etter kraftig kritikk og protester fra den nederlandske regjeringen ble innreiseforbudet omgjort.

Geert Wilders er for øvrig i gang med andre runde av rettssaken der han står tiltalt for krenkende ytringer mot muslimer. Den første runden endte i en juridisk skandale, da et klageorgan som følger alle rettssaker kom til at de opprinnelige dommerne hadde opptrådt uprofesjonelt. Det toppet seg da forsvarsadvokaten til Wilders kunne fortelle at ett av ekspertvitnene, Hans Jansen, hadde møtt en av dommerne ved en middag rett før han skulle i retten. Forsvarsadvokat Bram Moszkowicz ville at Jansen skulle forklare seg om det ble gjort forsøk på påvirkning, og da retten nektet grep klageorganet inn og avsatte dommerne.

Via Snaphanen

PVVs pressemelding er oversatt til engelsk av nettsiden Gates of Vienna.