Tyrkisk skip med våpen – til Gaza?

Hans Rustad

Israelske marinekommandoer bordet tirsdag et skip på vei fra Tyrkia til Egypt, lastet med våpen fra Iran. Israel mistenker at adressaten var Hamas.

Israeli naval commandos intercepted and commandeered on Tuesday a cargo vessel en route from Turkey to Egypt that was loaded with weaponry, Israeli officials said.

Military officials said that the ship, which was flying a Liberian flag, had sailed to Turkey from Syria. The assessment was that the weapons were bound for Gaza, the Palestinian coastal enclave controlled by Hamas.

The military noted in a statement that Turkey “was not tied to the incident in any way.”

Frikjennelsen av Tyrkia trenger ikke bety noe annet enn at Israel ikke vil forverre forholdet til Tyrkia. Den tyrkiske utenriksministeren fordømte tirsdag drapet på familien Vogel i bosettingen Itamar fredag. Selv om bosettingen er ulovlig kan det på ingen måte rettferdiggjøre en slik handling, sa pressemeldingen.

Skipet kom fra Syria, og statsminister Benjamin Netanyahu sa de hadde gode grunner til å tro at våpnene skulle til Gaza.

The military said that the vessel intercepted on Tuesday sailed from the Syrian port of Latakia, stopped in Mersin, Turkey, and was bound for Alexandria, Egypt. It added that the weapons were supposed to be transported overland from Alexandria to Gaza.

Israel Seizes Ship Loaded With Arms That Was Bound for Egypt
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.