I en periode i fjor høst var det et enormt fokus på gjentatte skyteepisoder i Malmø. Det ble angivelig skutt mot folk med innvandrerbakgrunn og Malmø ble beskrevet som et utrygt sted. Mennesker ble intervjuet og uttalte sin redsel mot å ferdes i Malmø.

Mennesker som har fulgt med på utviklingen i Malmø vet at det har vært mange skyteepisoder i denne byen de senere år, og ventet i spenning på fortsettelsen etter at Johan Peter Mangs ble arrestert og siktet for et drap og fem drapsforsøk. Det ble også uttalt at han muligens kunne knyttes opp til flere drap. I hvilken grad har Malmø blitt en fredeligere by etter pågripelsen av Johan Peter Mangs?

Den svenske avisen Sydsvenskan har en egen  oversikt over skudd som faller i Malmø og det virker som om skyting i det offentlige rom har blitt en del av den normale hverdagen:

Skottdramer i Malmö 2011

Sydsvenskan uppdaterar regelbundet kartan med skottdramer i och kring Malmö.

Når vi nå akkurat har startet på uke elleve, så kan man med en rask opptelling konstantere at det er en skyteepisode i uken så langt i 2011:

En person er drept ved skyting.

Syv skudd er løsnet mot personer.

To ganger er skudd er løsnet av såkalt annen grunn, den ene gangen ble flere skudd avfyrt.

Det er åpenbart ikke kun Johan Peter Mangs som skaper utrygghet i Malmø. Hvem skyter? Hvem blir
skutt? Hvorfor omtaler ikke media i Norge volden som herjer i vårt naboland?

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=213588395659266085821.0004997d42b18943037c6

http://www.sydsvenskan.se/malmo/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂