Et homofilt par opplevde å bli så hetset av en drosjesjåfør i Oslo at de valgte å avbryte turen. Da hentet sjåføren en spade og havnet i håndgemeng med en av passasjerene.

Det er Brede Amundsen (24) og Magne Westberg som står frem og forteller om den ubehagelige opplevelsen.

– Vi snakket sammen i baksetet da sjåføren begynte å blande seg inn i det vi snakket om. Jeg fortalte at dette var en privat samtale, men da kom han med karakteristikker som «jævla homo», forteller Magne Westberg (28) til tv2nyhetene.no.

De to forsøkte å ignorere sjåførens oppførsel som ble stadig mer aggressiv, men bestemte seg til slutt for å avbryte turen da de stoppet på rødt lys.

– Truet med spade
– Han fortsatte å skrike mot oss og kalte meg og samboeren min for «jævla homser». Da vi forlot bilen løp sjåføren bak i bagasjerommet og tok ut en spade som han truet oss med, forteller 28-åringen.

Magne og sjåføren, som var av utenlandsk opprinnelse, havnet i et håndgemeng, men forbipasserende og øyevitner fikk roet ned situasjonen og sjåføren stakk fra stedet.

Anmeldt
Mandag gikk samboerparet til politiet for å anmelde hendelsen.

Norgestaxi beklager hendelsen og sier de ikke ønsker sjåfører som oppfører seg på denne måten. Westberg/Amundsen tror ikke opplevelsen er enesteående.

Magne tror hendelser som dette skjer oftere enn det mange tror, og forteller om et vennepar som også opplevd at en taxisjåfør fra et annet selskap kastet passasjerene ut «fordi han ikke ville ha homser i bilen».

– Sjåføren ropte «jævla homser» og truet oss med en spade