Nytt

Det skal herske fullstendig kaos i Tripoli mandag ettermiddag. Opprørerne har fått blod på tann etter Benghazis fall, og i den forbindelse er parlamentet og andre statlige bygninger i Libyas hovedstad ifølge øyenvitneskildringer stukket i brann. Libyske kilder forteller til Al Jazeera at det er store spenninger innad i hæren, og det spekuleres i om sjefen for generalstaben, El Mahdi El Arabi, vil styrte en stadig mer venneløs Ghaddafi for å slippe å bruke makt mot sin egen befolkning. En gruppe ledere for muslimske grupper, som nok også ser sitt snitt til å utnytte situasjonen, sier det er en religiøs plikt for enhver å bekjempe regimet, og det sies at det pågår væpnede sammenstøt mellom diktatorens lojale styrker og militære kuppmakere. Sykehuskilder rapporterer om mer enn seksti døde i løpet av mandagen. EU vurderer å evakuere europeiske borgere fra landet, og flere oljeselskaper har bedt sine ansatte om å reise.

Corriere della Sera: Tripoli brucia tra saccheggi e scontri