Svensk terrorkopling i Uganda

Hans Rustad

Tre personer ble pågrepet av politiet i Uganda, mistenkt for terrorplaner. En av dem er en kvinne med svensk pass. Politiet mistenker at de tilhører den islamistiske militsen al-Shabaab.

Det er ytterst pinlig for Sverige at det virrer folk rundt med svensk pass som er ekstremister og arbeider for terror. Sverige har vært ytterst liberal, ikke bare med innvandring, men også med statsborgerskap. Prisen for radikalisering kan bli at svenske pass ikke lenger nyter like stor tillit.

Al Shabaab har tidligere gjennomført blodige bombeattentat i Uganda. Under fotball-VG gikk det at to bomber og 74 mennesker ble drept. For bare to uker siden gikk det av en ny bombe og 26 ble såret.

Polisen hade fått information om att personerna tillhör den terrorstämplade organisationen al-Shabaab och att de var på väg till Kampala för att utföra olika terrorattacker för al-Shababs räkning.
Al-Shabab har tidigare hotat både Uganda och Burundi med terrorattacker om de inte dra sina styrkor från Somalia.

Svensk kvinna gripen för terrorbrott i Uganda
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.