Pedofili og homofili i Afghanistan

Nina Hjerpset-Østlie

I følge en militærstudie utarbeidet for britiske offiserer er pedofili kulturelt akseptert i det sydlige Afghanistan og da særlig i Kandahar. Eldre afghanske menn kan høyne sin sosiale status ved å holde unge gutter som seksuelt leketøy, og forholdene blir feiret med sang og dans.

Utredningen ble bestilt fordi unge britiske soldater er utilpasse etter å ha blitt utsatt for seksuelle tilnærmelser fra eldre afghanske soldater.

Britiske soldater har anmodet om at få en udredning af afghanske soldaters seksualitet, fordi de undrede sig over, at det tilsyneladende er normalt blandt lokale afghanske soldater at have seksuelle forhold til yngre drenge.

Amerikanske forskere har undersøgt feltet, og de er kommet frem til, at pædofili er kulturelt accepteret i det sydlige Afghanistan og specielt i Kandahar. Det skriver The Telegraph.
Giver status

Ifølge militærstudiet kan ældre afghanske mænd højne deres sociale status ved at holde unge drenge som seksuelt legetøj, og forholdene bliver fejret med sang og dans.

Utbredelsen av seksuelle forbindelser mellom afghanske menn og/eller unge gutter skal blandt annet skyldes at den strenge kjønnssegregeringen, samt landets store fattigdom og det faktum at det er svært kostbart å bli gift.

Det er ulovligt at have forhold til mindreårige i Afghanistan. En af forfatterne bag rapporten, Anna Maria Cardinalli fortæller, at briterne efterspurgte rapporten i sommeren 2009, fordi de begyndte at føle sig ubehageligt til mode, fordi de følte sig generet af soldaterne.

Rapporten giver ikke svar på, hvad de udenlandske tropper skal gøre, hvis de bliver konfronteret direkte med pædofili.

Jyllands-Posten: Rapport: Pædofili accepteret i Afghanistan
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.