Konkret trussel mot Nerikes Allehanda

Hans Rustad

Det var en konkret trussel mot avisen Nerikes Allehanda som lå bak at Säpo høynet risikonivået i Sverige i oktober i fjor. Nivået har forblitt på samme nivå.

Nerikes Allehanda er avisen som publiserte og forsvarte en tegning av Lars Vilks.

Det var en terrortrussel mod dagbladet Nerikes Allehanda i Örebro, der sidste efterår fik det svenske sikkerhedspoliti til at hæve terrorberedskabet til det højeste niveau nogensinde, rapporterer Sveriges Television.

Nerikes Allehanda publicerede i 2007 en af Lars Vilks tegninger af muslimernes profet Muhammed som ”rundkørselshund”, og såvel den svenske kunstner som regionalavisen har siden modtaget flere trusler. Det er ikke oplyst, hvem der stod bag truslen sidste efterår, eller hvad den konkret gik ud på.

Terrortrussel mod svensk avis
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.