Nytt

Arne Strand mener Per Sandberg omfavnelse av Arbeiderpartiet i Stortinget onsdag var et dødskyss. Men spørsmålet er om det ikke er Strand som dødskysser seg selv. Stoltenberg har rekalkulert sin GPS, mens Arne Strand går på autopilot.

Sandbergs ros var et dødskyss. Han klistret med kysset Ap til Frps asylpolitikk. Se, Ap er enig med oss! Det overraskende var at statsministeren ikke straks tok avstand fra den klamme omfavnelsen. Det virket som om Stoltenberg faktisk var glad for at det i alle fall er ett parti som forsvarer regjeringens elendige politiske håndverk i Amelie-saken. Statsministeren avviste heller ikke på flekken Sandbergs frekke invitasjon til forlik mellom Frp og Ap om asyl- og innvandringspolitikken. Resultatet ble at Sandberg lyktes med sitt formål: Å plassere Ap til høyre for Høyre i asylpolitikken.

Strands kommentar er et skoleeksempel på en kommentar/politiker som ikke forstår hva som foregår. Han foregir å gi statsministeren gode råd. Men skulle Stoltenberg fulgt dem ville han virkelig slått inn på en selvmordslinje.

Det er Strand og Dagsavisen som bærer rett utfor stupet, med 40 mill i pressestøtte årlig, og meninger som blir stadig mer utdaterte for hver dag som går.

Strand nevner selv et gallupfaktum som bekrefter dette:

Det gamle sentrum i norsk etterkrigstid – KrF, Venstre og Sp – er i ferd med å forsvinne. På denne målingen ligger de tre partiene så vidt over sperregrensen til Stortinget.

Men hvordan kan det ha seg at disse partiene – som ligger tett opp til Arne Strands i asyldebatten – går til bunns? Det er deres kurs Arne Strand anbefaler regjeringen å følge.

Dødskysset