Åpne Dører er en kristen organisasjon som støtter forfulgte kristne i mer enn 50 land. Hvert år publiserer organisasjonen en forfølgelsesliste som kartlegger hvor i verden kristne møter sterkest diskriminering, undertrykkelse og forfølgelse. Listen ble første gang offentliggjort i 1993 og er siden publisert årlig i oppdaterte utgaver. I disse dager blir årets utgave publisert på norsk.

Millioner av kristne over hele verden utsettes for trakassering i form av grov diskriminering og undertrykkelse, trusler og arrestasjoner, fengsling og bøter, vold, tortur, eller til og med død. Grunnen er utelukkende at de ikke tilhører den dominerende religion eller ideologi i landet.

På toppen av årets forfølgelsesliste troner Nord-Korea for niende år på rad som det verste landet. Der er det en forbrytelse å tro på Gud, og titusenvis av kristne jobber seg i hjel i statens arbeidsleirer fordi de er blitt avslørt som kristne.

Av de 50 landene på forfølgelseslisten, er 37 muslimske. De siste ukers angrep, drap og dødsdommer i Irak, Egypt og Pakistan er levende illustrasjoner på hvor vanskelig situasjonen er for kristne i mange muslimske land.

Ifølge Åpne Dører er det hovedsakelig tre kilder til forfølgelsen av kristne rundt om i verden: islamisme, kommunisme og nasjonalisme. I noen land er det staten som står bak forfølgelsen. I andre land er det religiøse eller ideologiske ledere som er mest aggressive, eller det kan være nidkjære slektninger. I mange muslimske land spiller både stat, religiøse ledere og slektninger på lag i motstanden mot kristen tro. Det er noe av bakgrunnen for at forfølgelseslisten domineres av muslimske land.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂