Viser Danmark vei for en H-Frp-regjering?

Hans Rustad

Danmark er slett ikke noe lukket land. 70.000 mennesker fikk oppholdstillatelse i 2008, men bare 6.000 var asyl- eller familiegjenforente. Det store flertall var studenter og arbeidere.

Det er den dreining man trolig vil se en Høyre-Frp-regjering foreta, hvis partiene vinner neste valg.

Av propagandaen i norske og svenske medier skulle man ikke tro at Danmark følger den åpne dørs politikk. Men det gjør Danmark, det er bare en annen type mennesker som kommer enn ufaglærte fra tredje verden.

I 2008 nåede antallet af udlændinge, der fik opholdstilladelse i Danmark, op på næsten 70.000 mennesker. Langt de fleste kom hertil gennem forskellige studie- og erhvervsordninger, eller fordi de er borgere i et EU-land. Kun ca. 6.000 fik asyl eller familiesammenføring. I år tegner tallet for udlændinge til at blive noget mindre og ende på knap 60.000 opholdstilladelser.

DF er tilfreds med udviklingen
Hvis man skal tro Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Peter Skaarup, har hans parti ingen problemer med, at udlændingene er strømmet til Danmark under den borgerlige regering.

»Det er en misforståelse at tro, at DF hader udlændinge og indvandrere, selv om nogen gerne vil tegne det billede i offentligheden. Vi har gjort en indsats for at begrænse antallet af asylansøgere og familiesammenførte fra blandt andet Mellemøsten, fordi de er svære at integrere. Langt de fleste udlændinge, der kommer nu, er her kun i en periode, hvorefter de rejser ud igen. De kommer for at studere og arbejde og ligger ikke samfundet til last«.

Dansk Flygtningehjælp jamrer og vil ha flere flyktninger. Men det vil trolig ikke skje. Landene ønsker å føre en politikk som er en vinn-vinn for begge parter, ikke bare den ene.

Indvandringen er fordoblet under V og K
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.