Hadde international assistanse

Hans Rustad

Gruppen som forberedte terror mot Jyllands-Posten/Politikens Hus i København har fått internasjonal assistanse, sier PET-sjef Jakob Scharf, uten å ville gå i detalj.

Og de fem militante islamister, der planlagde angrebet fik «international hjælp» til planlægningen, oplyser Politiets Efterretningstjeneste, PET.

For et drøyt år siden ble David Headley arrestert i Chicago på vei til København for å arbeide videre med terrorplaner mot Jyllands-Posten.

Den amerikansk-pakistanske David Headley var – ifølge en fortrolig afhørringsrapport fra Indien, som jp.dk er i besiddelse af – netop i Stockholm sidste år for at hverve terrorister til et angreb på Jyllands-Posten.

«Vi kan ikke afvise, at der er en forbindelse til Headley,» sagde PET-chef Jakob Scharf, der dog heller ikke ville bekræfte forbindelsen.

PET slo til i siste liten:

Angrebet skulle finde sted i dag, i morgen eller senest i overmorgen.

PET: Terrorister havde internationale forbindelser
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.