Nytt

Storbritannias statsminister David Cameron sa i sin nyttårstale i dag at landets sikkerhetstjenester hele tiden arbeider med å forhindre planlagte terrorattentater som ville «gjøre forferdelig skade på folket og økonomien», og at terrortrusselen «aldri har vært større enn nå».

Etter å ha fortalt offentligheten at alt blir gjort for å sikre folks trygghet, hengte han bjellen på katten i overraskende klare ordelag, og inviterte britiske muslimer til å ta ansvar:

We must ask ourselves as a country how we are allowing the radicalisation and poisoning of the minds of some young British Muslims who then contemplate and sometimes carry out acts of sickening barbarity. The overwhelming majority of British Muslims who detest this extremism must help us to find the answers together.

Cameron gav også uttrykk for at antiterrorarbeidet er helt avhengig av offentlighetens hjelp, med dårlig skjult adresse til de muslimer som vet om eller mistenker ting de burde ha fortalt politiet.

The Telegraph: David Cameron: Britain on New Year terror alert