Feature

En håndfull tegninger som denne, samt 500 svenske soldater på oppdrag med FN-mandat i Afghanistan: Tilsynelatende skulle det altså ikke mere til for at en from muslim bosatt med kone og barn i Sverige, og som ikke led noen materiell nød, bestemte seg for å straffe sitt vertsland ved å sprenge seg selv i luften, i den hensikt å ta flest mulig vantro svensker med seg i døden.

Man kan trygt slå fast at forargelsen over Muhammed-tegningene er blitt en besettelse blant muslimer. Hittil har det gått utover Lars Vilks og hans eiendom samt Kurt Westergaard og hans avis. Nå lar man det gå utover en nasjon. Naturligvis er det de færreste som selv vil gå til slike ytterligheter, men det store antallet opphissede protester som har kommet mot tegningene får en til å lure: Hvor mange er det som i sitt stille sinn håper at jihadistene lykkes?

På sin nettside parodierer Lars Vilks etter selvmordsaksjonen den holdningen man tror ville virke blidgjørende på muslimer med terrorplaner:

Jaja, så fick vi tydligen lite äkta terror i Sverige till slut. Terroristerna har bestämt sig för att sätta skräck i Sverige. Redan finns det röster som höjs för att man skulle ha stoppat Vilks i tid. Då får man väl göra det nu och samtidigt avsluta kriget i Afghanistan. Och så införa Sharialagar eller vad nu terroristerna kräver. Bäst att vara medgörlig…

Les også

-
-
-
-
-
-