Nytt

Det spesielle er ikke at romfolket har interne konflikter som løses med vold. Det spesielle er at de lar volden utspille seg utenfor Oslo City midt på formiddagen, med biler som rambukk slik at en uskyldig tredjeperson rammes.

Det er samme tendens som i byer som Malmø: byrommet blir åsted for vold mellom grupper som overhodet ikke bryr seg om at dette er offentlighetens rom. Myndighetene har også vansker med å forstå at dette konstituerer en egen forbrytelse i seg selv. En ting er volden mellom gruppene, men det å la den utspille seg på offentlig sted, helt uten hensyn til omgivelsene, burde være den mest straffeskjerpende omstendighet. Det burde utløst en automatisk minstestraff.

Et ukjent antall mennesker bevæpnet med køller gikk til angrep på hverandre utenfor kjøpesenteret Oslo City i 14-tiden fredag.

Bråket startet da en svenskregistrert bil torpederte en annen like utenfor inngangen til kjøpesenteret, i et område som vanligvis er fullt av fotgjengere. Slik var det også i formiddag, og ifølge øyenvitner ble en tilfeldig forbipasserende kvinne truffet av den ene bilen og kastet opp i lufta. Kvinnen ble tatt hånd om av andre forbipasserende og etter hvert hentet med ambulanse.

Umiddelbart etter sammenstøtet skal en gruppe menn ha stormet ut av den ene bilen og gått til angrep føreren av det andre kjøretøyet med knyttnever og køller. Dramaet pågikk i flere minutter, med en stadig voksende folkemengde som forbausede tilskuere.

Etter det VG Nett erfarer skal det være snakk om et oppgjør i rom-miljøet.

To til sykehus etter slagsmål ved Oslo City