2013 og skriften på veggen

Hans Rustad

En borgerlige koalisjon var umulig med Venstre og Krf og Frp på den andre siden. Velgerne løste den saken på sin måte: De sendte Lars Sponheim til skyggenes dal, og Dagfinn Høybråten har fått klar melding, ikke at han ser ut til å ta den. Da står Krf for tur.

Senterpartiet frister en tilværelse under Aps vinger, men er like skadeskutt.

Dermed ser vi konturene av et norsk topartisystem et stort sentrum-venstreparti – Ap mot en høyrekoalisjon. Om det skal bli Frp og Høyre, slik det ideelt sett burde bli, eller om Høyre går seg bort og Frp må kjempe kampen alene, gjenstår å se. Men skriften på veggen er tydelig. Velgerne har skrevet den beskjeden. De partiene som vet å tyde den, vil vinne i 2013.
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.