UK: Flertall ser Afghanistan som uten mulighet for seier

Nina Hjerpset-Østlie

Et flertall av britene – 58 prosent, mener krigen i Afghanistan ikke lar seg vinne, og flere vil trekke soldatene ut enn de som vil la dem fortsette kampen.

More than half of those questioned by pollster ComRes — 52 percent — said British troops should be pulled out of Afghanistan right away, while 43 percent thought they should stay. Fifty-eight percent of respondents viewed the war as unwinnable, while only 31 percent thought it could be won.

The poll of more than 1,000 people conducted last week was published in Tuesday’s Independent newspaper. It had a margin of error of plus or minus 3 percentage points.

A total of 191 British personnel have died in Afghanistan since the U.S.-led invasion in 2001. Twenty-two have been killed this month, about half in Operation Panther’s Claw, a major offensive against the Taliban in Helmand Province.

Poll: UK public sees the Afghan war as unwinnable
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.