Interlude: Fanitullen

Christine Mohn

I denne tråden ble det uttrykt frustrasjon over at det ikke finnes stort av norsk samtidsmusikk å finne påYoutube. Derfor tilbys det også i dagens Interlude et verk av det svært gamle slaget.

«Fanitullen» er en slått med usikker geografisk opprinnelse, og det er blitt hevdet at melodien stammer fra djevelen selv. Den finnes i en rekke forskjellige varianter. Jeg vet ikke hvem som fremfører melodien slik den presenteres her, men er i alle fall rimelig sikker på at dette ikke er Johan Halvorsens versjon. Kanskje noen i kommentariatet vet mer?
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.