Fire arrestert etter konsertforstyrrelser

Christine Mohn

For litt siden skrev vi om hvordan Scottish Palestine Solidarity Campaign (SPSC) forsøkte å få Edinburgh-festivalen til å avlyse en konsert med Jerusalem Quartet. Festivalledelsen bøyde seg ikke, og konserten – som var fullstendig utsolgt – ble gjennomført som planlagt på fredag.

Konserten ble imidlertid flere ganger avbrutt av SPSC-medlemmers roping og skriking i salen. Aksjonistene ble av sikkerhetsvakter fjernet fra salen, til applaus fra publikum. Fire ble arrestert.

I år har Edinburgh-festivalen besøk av både en palestinsk og en iransk gruppe. Det kom ingen protester mot deres tilstedeværelse. Og Valerij Gergiev dirigerte flere konserter uten at noen mente at hans støtte til Russlands krig mot Georgia burde ligge ham til last.

Det er to ting som er hyggelig ved denne historien. For det første mislyktes SPSC så det suste. For det andre hadde SPCS faktisk kjøpt billetter for å kunne forstyrre konserten, og støttet dermed Jerusalem Quartet økonomisk.
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.