Hemmelige operasjoner i Iran

Hans Rustad

USA har trappet opp virksomheten rettet mot Iran. Spesialsoldater tar seg inn i landet for å finne ut mer om landets atomprogram. Kongressen har bevilget 400 mill. dollar til hemmelige oppderag, skriver Seymour Hersh.

Hersh told CNN’s «Late Edition with Wolf Blitzer» that Congress has authorized up to $400 million to fund the secret campaign, which involves U.S. special operations troops and Iranian dissidents.

President Bush and Vice President Dick Cheney have rejected findings from U.S. intelligence agencies that Iran has halted a clandestine effort to build a nuclear bomb and «do not want to leave Iran in place with a nuclear program,» Hersh said.

«They believe that their mission is to make sure that before they get out of office next year, either Iran is attacked or it stops its weapons program,» Hersh said.

The new article, «Preparing the Battlefield,» is the latest in a series of articles accusing the Bush administration of preparing for war with Iran. He based the report on accounts from current and former military, intelligence, and congressional sources.


Report: U.S. ‘preparing the battlefield’ in Iran
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.