Snakket ikke med pressen på en uke

Hans Rustad

Av de to kandidatene McCain/Obama er det John McCain som er den spontane og umiddelbare. Man må ikke forveksle rockekonsertpreget hos Barack Obama med spontanitet. Det hele er nøye regissert og Obama har et mer reservert forhold til pressen, skriver AP i en sammenligning.

Mens McCain liker små forsamlinger hvor han slipper folk tett innpå seg, trives Obama best i det store formatet. Etter møtet har McCain alltid plass til pressen, og de inviteres om bord på bussen eller flyet.

Obama derimot holder mediene på avstand. At Obama liker å ha ting under kontroll, og legger avstand til pressen, var den mest oppsiktsvekkende opplysningen. For ikke lenge siden gikk det en hel uke uten at han tok spørsmål. Det er lenge i en valgkamp. AP sier stilen under en valgkamp sier noe om hvordan vil bli som president. Akkurat på dette punkt – åpenhet overfor mediene, vil Obama kanskje ikke være den nye giv som ellers lover.

Afterward, with his full Secret Service detail in tow and limiting his movements, he worked the metal barriers that kept the crowds at bay, shaking hands, giving out hugs, posing for pictures and signing autographs. Many fans stretch their arms out to try to touch him; some end up in tears.

He was hardly as open with the media; at one point, it had been more than a week since Obama answered the questions of reporters who traveled with him. He did do some interviews with local media, though all but ignored the national media, save for buying reporters a couple of pies at a family style restaurant after greeting voters there.

At one diner stop, Obama bristled when a reporter tried to ask him a question: «Why can’t I just eat my waffle?»

In a sign of what may be coming, Obama started taking a different approach this week: he’s opted for smaller settings with voters and he’s been more available to the media.

Differences between McCain and Obama go well beyond the obvious
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.