Die Zeit om norsk antisemittisme

Hans Rustad

Kvalitetsavisen Die Zeit har en artikkel om antisemittisme i Norge. Et historisk tilbakeblikk: Grunnloven, paragraf 2 og senere Quisling. Forsiktig hva gjelder samtiden. Sneier innom det avslutningsvis. Forfatter er en «skandinavist» som bor i Oslo og Berlin.

Men kanskje kan artikkelen være et eksempel på at ideologiske tendenser i det lille landet mot nord også vinne oppmerksomhet utenfor Norges grenser. At det kan tenkes at feks. behandlingen av Israel og jødene vil bli behandlet av utlendinger som lærer seg norsk. Det skal man ikke se bort fra og «alt» er elektronisk tilgjengelig. Posisjonen som fredsnasjon forplikter og det kan tenkes at andre vil finne korrelasjoner som skurrer.

Vi kommer tilbake til art.


Das verbotene Land
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.