-Storbritannia er under angrep

Hans Rustad

Alarmnivået i Storbritannia ble lørdag kveld hevet til «kritisk», som er det høyeste som finnes. Det betyr at myndighetene anser at Storbritannia er under angrep, og at nye kan komme når som helst.

Det er homo-parade i London imorgen.

Skotsk politi sa angrepet på flyplassen i Glasgow er knyttet til de to bilene som ble funnet i London, som ikke eksploderte.

At angrepet kommer etter at den nye regjeringen har tiltrådt er neppe tilfeldig, mener sikkerhetseksperter. Heller ikke at Glasgow flyplass ble angrepet. De to bilene som ble funnet i London kommer også fra Glasgow, blir det sagt.

Angrepet i Glasgow var etter alt å dømme selvmordsangrep.

One eyewitness at yesterday’s attack in Glasgow, Jackie Kennedy, 46, a beautician from the city, described how she watched one of the occupants of the car douse himself in petrol and set himself alight.

«He had a big smirk on his face. He lifted up what appeared to be a five-litre drum, which I think had petrol in it, and set himself on fire,» she said. «His clothes were melting in front of my very eyes.

«The police tried to pounce on him but he fought back and was struggling with them. It was only when a member of the public punched him in the face that the police managed to restrain him. The police were trying to spray CS gas in his face but it was not working. I can’t believe what I have just seen. I have no doubt this was a terrorist attack.»

Mannen som ble overmannet ble ført til Paisley-sykehuset, men der utløste han alarm og evakuering, da det ble oppdaget at han var rigget som en selvmordsbomber.


Terrorists strike Glasgow airport with car ‘firebomb’
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.