Hebraisk utløste overfall i Berlin

Hans Rustad

Akkurat som nynazistens overfall på den etiopiske studenten i Potsdam, er det nå en israelsk-tysk kvinne som ble overfalt fordi noen hørte henne snakke hebraisk på gaten. Det var jenter i en muslimsk-dominert bydel som gikk til angrep.

A serious anti-Semitic assault took place in Berlin last week, when an Israeli medical student was attacked at night by a group of young women after they heard her talking in Hebrew on her mobile phone. The Israeli woman was beaten and wounded.

The incident happened last week after the 26 year-old student attended a party at the house of friends in the Steglitz neighborhood in south-west Berlin, where a large Muslim community resides. At about 2 a.m., the woman, who holds a dual Israeli-German citizenship, decided to walk back to her apartment after she missed the last bus home, Israel’s leading daily Yedioth Ahronoth reported.

While she was walking home and holding a conversation in Hebrew with a friend from Israel on her cellular phone, the student passed by a group of young women.

When they recognized the language the student was speaking as Hebrew, one of the girls suddenly walked up to the Israeli woman and slapped her in the face. The other women then joined in, pulled her hair, beat her up and kicked her. The abuse eventually stopped when the attackers thought they heard a police car approaching, and they fled the scene.

Israeli woman attacked in Berlin
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.