Kokkvold sto oppreist

Hans Rustad

En av de få som kommer ut av Muhammed-saken med æren i behold er Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold.

– Det som bekymrer meg, er at noen prøver å redusere ytringsfriheten til å gjelde positive og politisk korrekte ytringer. Til noe som i hvert fall ikke er krenkende. Hvis det skal være slik at enhver som kan påberope seg å være såret får et unntak fra ytringsfriheten, så blir det jo ikke mye igjen av den.

– Norsk presse må ta sin del av ansvaret for å ha gitt inntrykk av at den muslimske verden er i opprør over tegningene. De som demonstrerer har aldri sett tegningene og de som organiserer demonstrasjonene driter i dem. Hovedansvaret ligger hos de danske imamene som reiste rundt i den muslimske verden med tegningene for å hisse opp stemningen.

At de demonstrerer, også at de brenner norske flagg, er helt greit. Men når de truer med vold og brenner ambassader, da er det ikke lenger vi som må be om unnskyldning. Vi må være på vakt mot mennesker som mener at deres ideologi eller religion ikke kan røres. Det vi ser i Midtøsten nå er en slags arabisk fascisme.

intervjuet av Journalisten, med den misvisende tittel:
Ytringsfriheten er ikke truet
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.