Zawahiri er cocky og i live

Hans Rustad

In a new video aired Monday, Al-Qaida’s No. 2 Ayman al-Zawahri mocked President Bush as a »failure» in the war on terror, called him a »butcher» for killing innocent Pakistanis in a miscarried airstrike and chastised the United States for not accepting Osama bin Laden’s offer of a truce.

Al-Zawahri, wearing white robes and a white turban and speaking in a forceful and angry voice, also threatened a new attack in the United States — »God willing, on your own land.»

The video, broadcast on Al-Jazeera TV a day before Bush delivers his State of the Union address, provided the first concrete evidence that Al-Zawahri was still alive after the Jan. 13 airstrike in eastern Pakistan that targeted him but killed four other al-Qaida leaders and 13 villagers.

New Videotape of bin Laden Deputy Emerges
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.