A large majority of Dutch

Hans Rustad

A large majority of Dutch people are afraid of Muslims, according to a poll taken after the murder of a Dutch filmmaker critical of Islam.
The poll, conducted by TNS NIPO in The Netherlands, as well as in Spain and Italy, since the November murder of Dutch filmmaker Theo van Gogh by a suspected radical Islamist, showed only 19 percent of Dutch people do not see the presence of Muslims in the country as a threat.
The survey showed 67 percent of Dutch people had no contact with Muslims and 65 percent hardly know anything about Islam in spite of broad coverage in the media. (reuters)
follow us in feedly
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.